ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ξανα στο 1970 με απογευματινό κύκλο. Ερχεται και το Σάββατο σιγά σιγά

Γονείς καταλαμβάνουν 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης



5o-likioΤην Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να φοιτούν οι μαθητές του Γυμνασίου από την 1η Οκτωβρίου μόνιμα σε απογευματινό κύκλο.

Στο χώρο άρχισαν τα έργα, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ, για την κατασκευή μιας νέας πτέρυγας πλάι στο διατηρητέο κτίριο που στέγασε το θρυλικό 5ο γυμνάσιο αρρένων. Παρότι ο αρχικός προγραμματισμός του δήμου Θεσσαλονίκης προέβλεπε ότι το 5ο λύκειο που βρίσκεται στον χώρο θα έμενε κανονικά στο συγκρότημα της Κριεζώτου, όπου θα εξελίσσονταν παράλληλα οι κατασκευαστικές εργασίες, ο εργολάβος πριν από λίγες ημέρες ζήτησε από τις δημοτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στη μεταφορά του σχολείου, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: