ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργίες στα σχολεία, λουκέτα στα πανεπιστήμια

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε"

ΟΛΜΕ: Τον λογαριασμό στην κυβέρνηση - Καποδιστριακό: Λυπούμαστε, αλλά μας έκλεισαν - Διαδήλωση στα Προπύλαια
Η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει και στην εκπαίδευση το μέτρο της διαθεσιμότητας προσωπικού με το ενδεχόμενο της απόλυσης οδηγεί σε μπαράζ αποφάσεων για απεργία διαρκείας στη μέση εκπαίδευση και αναστολή λειτουργίας ιδρυμάτων στην τριτοβάθμια. Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου "Ε" Αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε κοινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ με τις ΕΛΜΕ, αποφασίστηκε η προκήρυξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών επιρρίπτουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για την κρίση στα σχολεία και καλούν γονείς και μαθητές σε αγωνιστική συστράτευση.

Λίγο νωρίτερα, από το απόγευμα της Δευτέρας, μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας είχαν ήδη ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας τους για τουλάχιστον μία εβδομάδα, προκρίνοντας τις ανάγκες τους σε προσωπικό, υπό την επισήμανση ότι «μειώνεται, αντί να αυξάνεται». Ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο μιλούν για περιορισμό των διοικητικών υπαλλήλων σχεδόν κατά το μισό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: