ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Νέα Δημοσκόπηση: Μπροστά με 2,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του tvxs.gr η εταιρεία Palmos Analysis.
Επιβαρυντική για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θεωρεί μεγάλη πλειοψηφία τη θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει και καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που η ΝΔ δεν φαίνεται να αποκομίζει τους καρπούς που ανέμενε από το μέτωπο κατά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η συντριπτική πλειοψηφία του 77% παρατηρεί χαρακτηριστική καθυστέρηση στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής από την πλευρά του Μαξίμου, ενώ μόνο το 15% διαφωνεί. Το 52% διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ το 16% συμφωνεί: η εκλογική βάση της ΝΔ εμφανίζεται διχασμένη. Ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 9%.
 
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 20,9% και ακολουθούν: Η ΝΔ με 18,3%, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 14,6%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: