ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία»: Πρόσληψη 600 νηπιαγωγών σε όλη τη χώρα, μέσω ΟΑΕΔ, με σύμβαση 6-7 μηνών και μισθό 427 έως 490 ευρώ, που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και χωρίς να προσμετρείται στα συντάξιμα!!!


Το Νηπιαγωγείο προπομπός των αλλαγών σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης
Η κινεζοποίηση των Νηπιαγωγών σήμερα και ευρύτερα των εκπαιδευτικών είναι εδώ!
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για «κοινωφελή εργασία»: Πρόσληψη 600 νηπιαγωγών σε όλη τη χώρα, μέσω ΟΑΕΔ, με σύμβαση 6-7 μηνών και μισθό 427 έως 490 ευρώ,  που αποδίδεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και χωρίς να προσμετρείται στα συντάξιμα!!!
Δεύτερος μήνας λειτουργίας των σχολείων και παρά την εκστρατεία μαζικής έξωσης προνηπίων και κλεισίματος τμημάτων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες είναι τα κενά σε Νηπιαγωγούς. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των μηδενικών προσλήψεων, των συνταξιοδοτήσεων και των οριστικών απολύσεων  εκατοντάδων αναπληρωτριών νηπιαγωγών.
Ταυτόχρονα το υπουργείο δηλώνει ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί οι ελάχιστες πιστώσεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό και αδυνατεί να καλύψει τα  εκατοντάδες κενά. Αντίστοιχα δεν υπάρχει κάποιο ΕΣΠΑ για να δικαιολογήσει την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΣΠΑ, όπως προσωρινά κάνει στην υπόλοιπη εκπαίδευση και «χρυσώνει το χάπι» (ολοήμερα, ειδικότητες στα ΕΑΕΠ, ειδική Αγωγή, παράλληλη στήριξη κλπ).
Σ΄ αυτό το τοπίο εμφανίζεται ως «μάνα εξ ουρανού» το περίφημο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας!!! Νοσηρά μυαλά του Υπουργείου επεξεργάζονται και προετοιμάζουν αυτή την ώρα το άνοιγμα ενός νέου δρόμου για μια νέα ακόμα χειρότερη μορφή εργασιακών σχέσεων στη δημόσια εκπαίδευση, με πρώτο φορέα εφαρμογής – πιλότο το δημόσιο νηπιαγωγείο.
Η νέα μορφή εργασιακών σχέσεων
Με αυτή τη νέα μορφή επιτυγχάνει τα εξής:
·       Αλλάζει τον εργοδότη από το Υπουργείο Παιδείας στο ΟΑΕΔ. Έτσι θα ανοίξουν το δρόμο και για κάθε άλλη πρόσληψη στο μέλλον από άλλο φορέα στο δημόσιο σχολείο.(Δήμους, μη κυβερνητικές οργανώσεις, συλλόγους γονέων κλπ). Αυτό φυσικά, με τα μέχρι τώρα δεδομένα,  είναι απολύτως παράνομο και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
·       Εισάγει συμβάσεις με μικρότερο χρόνο από τη διάρκεια του σχολικού έτους (6,5 μήνες – δηλαδή νηπιαγωγοί ακόμα πιο «ορισμένου χρόνου» Δεκέμβρη ή Γενάρη έως Ιούνη).
·       Το προσωπικό αυτό μπορεί να δουλεύει και τις μέρες των αργιών (Χριστούγεννα και Πάσχα) – δε δεσμεύεται από την εκπαιδευτική νομοθεσία!!!
·       Ο μισθός κατεβαίνει κάτω από τα 500 ευρώ με ταχεία πορεία προς την εκπλήρωση του στόχου του Μνημονίου για μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας.
·       Οι προσλήψεις στα προγράμματα δε δεσμεύονται από την ισχύουσα εκπαιδευτική νομοθεσία για τα αντικειμενικά κριτήρια στην επετηρίδα προσλήψεων (προϋπηρεσία, χρόνος λήψης πτυχίου κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: