ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί ο Τζιτζικώστας - Δυσφορία στο Μαξίμου

"Οφείλει να μην παραστεί στην παρέλαση δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έδειξε με την χθεσινή του δήλωση τον δρόμο, όπως δεν έχουν θέση και οι χρυσαυγίτες. Επιβάλλεται τώρα να πάρουν όλοι θέση και να μη κρύβονται" υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Στο "κάδρο" της κριτικής της Χαριλάου Τρικούπη παραμένει ο Απόστολος Τζιτζικώστας -παρά το γεγονός ότι προέβη σε δυο επανορθωτικές δηλώσεις για τη δήλωσή του στο Μega- με το ΠΑΣΟΚ να επανέρχεται ζητώντας την παραίτησή του από το θώκο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η δήλωση του περιφερειάρχη προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου -που αποδοκίμασε τη στάση του δια του κυβερνητικού εκπροσώπου και ουσιαστικά απαίτησε διορθωτική δήλωση- αλλά και την επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη δήλωσή του την Κυριακή το πρωί ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Τη σκυτάλη στο θέμα που ανέκυψε με τη δήλωση Τζιτζικώστα πήρε την Κυριακή το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ δια της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, βάλλοντας τόσο εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και όσων παρατάξεων της Περιφέρειας δεν πήραν θέση για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΝΕ. Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τζιτζικώστας έπρεπε ήδη να έχει δώσει την παραίτησή του: “Εδώ και ημέρες παίζεται θέατρο του παραλόγου. Από την μια μεριά ο αμετανόητος περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας που ακόμη και το κόμμα του τον αδειάζει ως ανιστόρητο και γκαφατζή, αλλά από την άλλη μεριά τι; Που βρίσκονται οι άλλες παρατάξεις; Άκρα του τάφου σιωπή".

Σύμφωνα με τη Ν.Ε Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κακώς οι παρατάξεις που λειτουργούν στην περιφέρεια δεν έχουν πάρει θέση ακόμη για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ζήτημα δημοκρατίας.

"Τα ζητήματα αυτά
δεν προσφέρονται για δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακές λογικές. Οφείλουν όλοι να πάρουν θέση. Παρατάξεις και περιφερειακοί σύμβουλοι. Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα πήρε θέση. Ο περιφερειάρχης δεν τίμησε τον θεσμικό του ρόλο" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: