ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αυτο ειναι παληκάρι. Για τον εαυτό του πουλάει τα πάντα...

'Ολη η απολογία Κασιδιάρη - Δικαιολογεί Γερμενή, δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά και κατονομάζει προστατευόμενο μάρτυρα

Στην απολογία του που σας παρουσιάζει το newsit ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά, αποκηρύσσει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που περιέχεται στην δικογραφία και στηρίζει τον Γερμενή για το εγέρθητι λέγοντας ότι ήταν αυθόρμητη κίνηση του εξαιτίας του πολέμου που γινόταν στην Χρυσή Αυγή από τους δημοσιογράφους.

Ξεκάθαρα πολιτική δηλώνει ότι είναι η δίωξη εις βάρος του στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιαρης την οποία σας παρουσιάζει το newsit.

Ο κ. Κασιδιάρης κατηγορεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη ότι είχε προαναγγέλει την δίωξη του και παραθέτει δηλώσεις του κ. Βορίδη σε ΜΜΕ.


Δεν ήθελαν να κατέβω για δήμαρχος Αθηναίων
Υποστηρίζει επίσης ότι μοναδικός λόγος δίωξής του είναι η ραγδαία όπως υποστηρίζει άνοδος του κόμματός του και τα υψηλά ποσοστά που φέρεται να έχει δημοσκοπικά ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Τι λέει για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής

Όταν ερωτάται αν το καταστατικό της Χρυσής Αυγής και ένα ενημερωτικό ιδεολογικού προσανατολισμού φυλλάδιο με τον τίτλο Πρωτεσίλαος απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σήμερα, ο κ. Κασιδιάρης απαντά:

"Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα. Άλλωστ στις δεκάδες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος και σε οικίες μελών δεν βρέθηκε πουθενά κανένα από αυτά τα έγγραφα. Ο δημοσιογράφος που τα έχει προσκομίσει είναι μανιώδης υβριστής της Χρυσής Αυγής και έχει καταγγελθεί επανηλλειμένως ως συκοφάντης του κόμματός μου."

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που καταδεικνύουν προετοιμασία για δραστηριότητα «στρατιωτικού τύπου», ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «ανακρίβειες», σημειώνοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι ένας «νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική και παραστρατιωτική δράση».

Για τυχόν σχέση της Χρυσής Αυγής με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε κι αυτός, όπως και οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι η παράταξη έχει σχέση με τις χιτλερικές ιδέες.

Τι λεει για το εγέρθητι

Όταν ερωτάται πως εξηγεί το γεγονός ότι σημαίνον στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής κ. Γερμενής σε συνέντευξη Τύπου έδωσε το παράγγελμα εγέρθητι σοτυς δημοσιογράφους και τους υποχρέωσε να σηκωθούν όταν ο κ. Μιχαλολιάκος μπήκε στην αίθουσα είπε:

Εξ όσων γνωρίζω επρόκειτο για μια προσωπική πρωτοβουλία του βουλευτή μας μη σχεδιασμένη και αυθόρμητη που επήλθε ως αντίδραση στον συνεχή πόλεμο των δημοσιογράφων και τις συκοφαντίες που ακούγονταν κατά της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζω ότι τα ίδια πρόσωπα, που διαμαρτυρήθηκαν τότε, δηλαδή οι δημοσιογράφοι των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων σηκώνονταν όρθιοι και στέκονταν προσοχή την στιγμή που προσέρχονταν στην αίθουσα Τύπου ο κ. Παπανδρέου."

Όταν ρωτήθηκε εαν χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις Γερμανικά εθνοσοσιαλιστικά σύμβολα, απαντά ότι "σε δημόσιες εκδηλώσεις επιτρέπεται μόνο η χρήση ελληνικών και κομματικών συμβόλων. Σε περίπτωση χρήσης μη προβλεπομένων συμβόλων πραγματοποιείται σύσταση στον φέροντα το σύμβολο αυτό."

Ο κ. Κασιδιάρης δεν απαντά επι της ουσίας στο ερώτημα αν το κόμμα κάνει ελέγχους για πιστοποιητικά σε παράνομους ή νόμιμους αλλοδαπούς, λέει μόνο ότι δεν υπάρχει κεντρική εντολή για να γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος.

Όταν ερωτάται για το αν συνδέονται μέλη της Χρυσής Αυγής με δικογραφίες αξιόποινων πράξεων με ερευνώμενη εμπλοκή προσώπων σχετιζόμενων με την Χρυσή Αυγή απαντά:

"Κάθε πράξη βιας είναι καταδικαστέα. Επομένως και οι συγκεκριμένες πράξεις καταδικάζονται απερίφραστα από την Χρυσή Αυγή.
Η κεντρική διοίκηση της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία πράξη βιας και προσωπικώς μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως τα ονόματα τα οποία διάβασα στην δικογραφία αναφορικά με τα κακουργήματα μου είναι παντελώς άγνωστα πλην του Ρουπακιά που το έμαθα από τα δελτία ειδήσεων.. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος, εξ όσων γνωρίζω εχει συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: