ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Παρακράτηση σοκ στα μπλοκάκια για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Νέο φοροσόκ περιμένει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, κατ” εντολή και καθ” υπόδειξη της τρόικας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, οι οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για αύξηση στην παρακράτηση φόρου από το 20% στο 26% στα μπλοκάκια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το μάρμαρο των νέων επιβαρύνσεων θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Μάλιστα αυτή η αύξηση 30% στην παρακράτηση φόρου προωθείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, με το πρόσχημα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βαρύτατο φόρο επί του τζίρου.
Αυτό διότι η κάθε αμοιβή που εισπράττει ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά ακαθάριστα έσοδα από τα οποία αφαιρούνται δαπάνες και το υπόλοιπο ποσό είναι εκείνο που υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναμένεται να κατργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Δεν υπάρχουν σχόλια: