ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Tι γίνεται; Ποια ειναι η αλήθεια;

ΗΠΑ: Λουκέτο στο δημόσιο τομέα – στο σπίτι τους 800.000 υπάλληλοι 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
Λίγα λεπτά πριν από τη διακοπή, η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδος) με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.
Πριν ωστόσο από τη σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Έτσι, το μη απαραίτητο προσωπικό του δημόσιου τομέα, δηλαδή πάνω από 800.000 δημόσιοι υπαλλήλοι θα υποχρεωθούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, με άδεια άνευ αποδοχών.
Η αμερικανική, δημοκρατικής πλειοψηφίας, Γερουσία θα συνέλθει στις 09.30 για να απορρίψει και επισήμως την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: