ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στο «Θεόφιλος» αυτή τη στιγμή;

θεόφιλος(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)
Στα ανοιχτά της Κέας πλέει αυτή την ώρα το πλοίο «Θεόφιλος» το οποίο αντικατέστησε το «Μυτιλήνη» στο προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Πειραιά προς Σάμο.
Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, το πλοίο ανεφοδιάστηκε με καύσιμα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ οι επιβαίνοντες βρίσκονταν ήδη εντός αυτού. Σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην αναχώρησή του, πλέει με χαμηλή ταχύτητα και παρουσιάζει, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιβατών, δυσκολία ελιγμών. Κάποιοι μιλούν για πλεύση με μία και μόνο μηχανή, ωστόσο, σε επικοινωνία μας με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η επίσημη πληροφορία που δόθηκε ήταν πως δεν έχει αναφερθεί από το πλοίο καμία μηχανική βλάβη.
Οι επιβάτες καταγγέλλουν πως η ατμόσφαιρα εντός του «Θεόφιλος» είναι ασφυκτική, καθώς οσμές καυσίμων κατακλύζουν το χώρο. Μιλούν επίσης για παντελή έλλειψη χώρων υγιεινής και αναφέρουν πως κατόπιν διαμαρτυριών τους, δόθηκαν προς χρήση ΟΛΩΝ των επιβατών οι τουαλέτες δύο καμπινών…
Σχετικές καταγγελίες έγιναν τόσο προς τα Λιμεναρχεία Σάμου και Σύρου, όσο και προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου.
——–
Ρεπορτάζ enet.gr
Καταγγελίες για «αξέχαστο» ταξίδι, έκαναν εκατοντάδες Ικαριώτες, ανάμεσά τους εκπρόσωποι φορέων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο για την υγεία στην Αθήνα, την Παρασκευή και ακολούθως επέστρεφαν με το πλοίο «Θεόφιλος».
Αρχικά καταγγέλλουν ότι το πλοίο έφυγε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας (6.30μμ αντί 5μμ), ακολούθως ότι πήγαινε απελπιστικά αργά και μύριζε πετρέλαιο, ενώ τα ανοιχτά WC ήταν μόλις δύο. Το πλοίο έρχονταν από πολύμηνη ακινησία και όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες δεν είχε κάνει δοκιμαστικό πλου, μετά τις τεχνικές εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί.
Δηλώνουν ότι οι αξιωματικοί του πλοίου, απάντησαν στα παράπονά τους, ότι το πλοίο άργησε να φύγει γιατί ανεφοδιάζονταν, ότι δεν πηγαίνει αργά, αλλά τους φαίνεται, ότι φταίνε οι ίδιοι για τη μη λειτουργία των WC, καθώς και άλλες δικαιολογίες. Εν πλω συγκεντρώθηκαν υπογραφές επιβατών και όταν το πλοίο θα έπιανε το πρώτο λιμάνι (Σύρος) θα έκαναν καταγγελία στο τοπικό λιμεναρχείο, ενώ οι επόμενες ενέργειες θα γίνουν όταν φτάσουν στο νησί τους και φυσικά όταν συνέλθουν.
Υπενθυμίζεται ότι όταν είχαν φτάσει το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας για την κακή κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και μετά πήγαν στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: